Samisk studieforbund (SOL)

Samisk Studieforbund er av Stortinget godkjent som studieforbund med berettiget statsstøtte i henhold til Lov om voksenopplæring av 1976 og 2009. Hovedformålet for SOL er å drive opplysnings- og studievirksomhet blant samer.

Samisk Studieforbund / Sámi oahppolávdegoddi (SOL) skal også utbre kunnskap om samer og samiske forhold til allmennheten. SOL har sektretariat sammen med NSR i Ájastealli 3 (gamle helsesenteret) i Guovdageaidnu.

Vidar Andersen, leder for SOLs styre 2014–2016
Vidar Andersen, leder for SOLs styre 2014–2016

Lov om voksenopplæring slår fast at det er den enkeltes behov som skal legges til grunn for opplæring. Gjennom voksenopplæring kan de skapende kreftene frigjøres hos den enkelte, slik at kreativitet og kunnskap kommer i positiv anvendelse. Studieforbundene har mulighet til å hjelpe den enkelte i deres livssituasjon. Folkeopplysning innebærer nemlig å gi det enkelte menneske innsikt i å mestre sin egen livssituasjon. Utfordringen til studieforbundene er å gi folkeopplysningen et innhold som gir mening for den enkelte. SOL har et særskilt ansvar for å drive folkeopplysning og voksenopplæring for og blant den samiske befolkning.

SOL driver voksenopplæring gjennom kursvirksomhet, og her får du oppskriften på hvordan å sette igang et SOL-kurs.

Organisering
SOL har Norske Samers Riksforbunds som eneste medlemsorganisasjon og slik kan man si at SOL er NSRs studieforbund.
NSRs landsmøte er nemlig SOLs høyeste myndighet, hvor SOLs styre velges og hvor virksomhetsplaner og budsjett vedtas. Den daglige studievirksomheten ivaretas administrativt av SOLs sekretariat. Informasjon om administrasjonen finner du her.

Styret
SOLs styre for perioden 2016–2018 ledes av Vidar Andersen. Kontaktinformasjon til hele SOL-styret finner du her.

Tidligere SOL-styrer:
2012–2014
2014-2016

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.