Fornøyde skolevalgvinnere!

NSR vant årets skolevalg! Maren Benedicte Nystad Storslett og Elle Nystad i NSR Nuorat – NSRs ungdomsutvalg er fornøyd med resultatet!

Kategori
NSR
Forfatter
NSR
Dato
08.09.2021
NSR

Fornøyde skolevalgvinnere!

– Jeg er svært fornøyd over å si at vi vant skolevalget! NSR kom ut av skolevalget med best resultater, og hvis samisk ungdom hadde fått bestemme, ville Silje Karine Muotka blitt sametingspresident. Det er motiverende å ha med i innspurten av valgkampen, sier Storslett, som stilte til skolevalgdebatt på Samisk videregående og reindriftsskole i Kautokeino.

Dette viser at vi jobber for ting samisk ungdom er opptatt av!

Årets skolevalgseier er ikke NSRs første. NSR har vunnet alle skolevalgene for Sametingspartiene, siden skolevalgene det ble avholdt første gang i 2005.

– Dette viser at vi jobber for ting samisk ungdom er opptatt av. Ungdomsmedlemmene har alltid spilt en viktig rolle i NSR, og jeg tror det er noe av grunnen til at vi har politikken og folkene samisk ungdom ønsker å gi sin stemme til, sier Elle Nystad, som stilte til debatt i Karasjok.

Samtidig som NSR er fornøyd med resultatet av skolevalget, er Elle og Maren kritiske til det de mener er en nedprioritering av Sametingsvalget, hvor NSR fikk informasjon om skolevalget og ble invitert med i siste liten.

– Skolevalget er for mange det første møtet med valg og å delta i demokratiet. Samisk ungdom må få lære om Sametinget og samepolitikk, og da kan vi ikke akseptere at sametingsvalget nedprioriteres i skolene, sier Maren.

– Jeg håper at de som arrangerer skolevalget, fylkene, tar tak i dette, gjerne i samarbeid med oss i de samiske partiene og sametinget, slik at vi får sikret mange gode samiske valgdebatter ved neste skolevalg, avslutter Storslett.