Ny grupperådgiver og sekretariatsmedarbeider

Norske Samers Riksforbund (NSR) har nå engasjert Aina Madelén Nordsletta Aslaksen i to stillinger. NSRs sametingsgruppe har engasjert Aina Madelén Nordsletta Aslaksen som rådgiver og sekretær. NSR hovedorganisasjon har engasjert henne som sekretariatsmedarbeider.

Kategori
NSR julev
Forfatter
Aina Aslaksen
Dato
30.05.2024
NSR julev

Ny grupperådgiver og sekretariatsmedarbeider

Aina Madelén Nordsletta Aslaksen (23) er fra Kárášjohka og Fanasgieddi, og bor i Oslo. Hun har frem til dags dato vært organisasjonssekretær i NSR-Nuorat. 

Aslaksen sitter blant annet som ungdomsrepresentant i styret til Oslo Sámiid Searvi (OSS) og er nestleder i Sametingets Ungdomspolitiske Utvalg (SUPU) og har erfaring fra en rekke andre verv.

– Jeg er bortimot oppvokst i samepolitisk organisasjonsliv, og har engasjert meg i samfunns- og politiske saker så lenge jeg kan huske. Derfor ser jeg veldig mye frem til å jobbe sammen med sametingsgruppa, sier Aslaksen.

– Vi er kjempeglade for at vi har fått en ny, kjempedyktig grupperådgiver til NSR! Et lite øyeblikk var vi litt nervøse når dyktige Elle Mári fikk ny jobb, men det viste seg å gå veldig bra. Så vi ønsker Aina Madelen varmt velkommen, og ønsker Elle Mári lykke til med nye utfordringer, sier Beaska Niillas, parlamentarisk leder for NSRs sametingsgruppe.

Aslaksen vil jobbe blant annet med landsmøtet som skal avholdes høsten 2024, i tillegg til andre arbeidsoppgaver i sekretariatet.

-Jeg er veldig glad for at Aina Madelén nå får større engasjement hos oss. Hun har god kontroll og oversikt over ulike gjøremål og saker, og jeg ser frem til å få fortsette å samarbeide med henne, sier Beatrice Iren Fløystad, leder i NSR. 

NSR har sitt hovedsekretariat i Guovdageaidnu, men Aslaksen vil ha kontorsted på Oslove Sámi viessu. Hun vil jobbe 50% som rådgiver og sekretær for sametingsgruppa, og 50% som sekretariatsmedarbeider.

Kontaktinfo: