Velkommen til ny nettside

Du besøker nå NSR sin splitter nye nettside. Vekommen!

Kategori
NSR
Forfatter
NSR
Dato
08.04.2021
NSR

Velkommen til ny nettside

– Vi er veldig glade for å kunne presentere en helt ny og moderne nettside for NSR, som er helt up-to-date med tanke på de løsninger vi har behov for i den moderne digitale verden, sier NSR-leder Runar Myrnes Balto.

Lanserer valgkamp

NSR har valgt å bruke anledningen til å lansere valgkampen for 2021.

– Det passer veldig godt at vi har blitt ferdige med nettsiden akkurat i tide til å kunne presentere alle kandidatene våre og ikke minst den gode politikken vi går til valg på for Sápmi ved høstens valg, sier NSR-lederen.

Han tror nettsiden kan bli et godt verktøy i valgkampen.

– I et uforutsigbart år med pandemi, er det godt å kunne ha en god base for en digital valgkamp. Det er kjempeviktig for oss at velgerne får god tilgang til viktig informasjon, og nå har vi en nettside som er godt integrert med sosiale medier, sier Myrnes Balto.

Lokal kompetanse i Sápmi

Nettsiden er designet av Árvu og kodet av Vitikka som i samarbeid leverer enormt gode digitale løsninger i Sápmi.

Både Árvu og Vitikka har kompetanse i toppklassen.

– Både Árvu og Vitikka har kompetanse i toppklassen. De er begge to eksempler på en type kompetansebedrifter som vi ønsker at det utvikles flere av i samiske lokalsamfunn. De tar tatt i bruk de enorme mulighetene som ligger i den digitale utviklingen og satset. Jeg er glad for at vi nå har kunnet tatt i bruk deres kompetanse som kunde hos dem, sier Myrnes Balto.

Árvu mottok også 112.500 i 2018 og 130.000 i 2019 etableringstilskudd fra det NSR-styrte sametingsrådet, fordi NSR ønsker å støtte utviklingen av næringslivet i samiske lokalsamfunn.

– Jeg tror sametingsrådet traff godt i den prioriteringen, sier Runar Myrnes Balto. – De leverer nemlig fantastiske produkter gang på gang.

Sameforeningene får egne sider

I tillegg til at nettsiden ser både bedre og mer tidsriktig ut enn den forrige, så er den designet for å være funksjonell og enkel å bruke for både besøkende og NSRs lokallag. Alle sameforeningene får blant annet mulighet til å drifte enge undernettsider som er enkle å bruke.

Alle sameforeningene får blant annet mulighet til å drifte egne undernettsider.

– Dette ser jeg på som kjempeutvikling som kan gjøre mye for å forenkle kommunikasjonsarbeidet i lokallagene våre. Løsningen vil bli lansert i løpet av våren 2021. Vi arbeider også å oppdatere hele siden på flere samiske språk. Det kommer mer, lover NSR-lederen.

– Teamet vårt med prosjektleder Anne Henriette Nilut i spissen har gjort en strålende jobb. Nå håper jeg at både organisasjonen og besøkende får en god opplevelse, avslutter Runar Myrnes Balto.