Christina valgt som Sameråds-president

Christina Henriksen har tatt over vervet som president i Samerådet i helga. Henriksen representerer NSR i Samerådet, som er en paraplyorganisajon for samiske hovedorganisasjoner, og hvor NSR har to plasser. Hun tar over etter Åsa Larsson Blind, som representerer vår søsterorganisasjon SSR, Svenske Samernas Riksförbund. Larsson Blind har ledet Samerådet siden samekonferansen i Tråante i 2017.

Kategori
NSR
Forfatter
NSR
Dato
24.02.2020
NSR

Christina valgt som Sameråds-president

Christina Henriksen har tatt over vervet som president i Samerådet i helga.

Henriksen representerer NSR i Samerådet, som er en paraplyorganisajon for samiske hovedorganisasjoner, og hvor NSR har to plasser. Hun tar over etter Åsa Larsson Blind, som representerer vår søsterorganisasjon SSR, Svenske Samernas Riksförbund. Larsson Blind har ledet Samerådet siden samekonferansen i Tråante i 2017.

Christina Henriksen fra Kirkenes er en veteran i NSR-sammenheng. Før hun gikk til Samerådet, var hun sametingsrepresentant for NSR i perioden 2013 til 2017. Hun var også organisatorisk nestleder for organisasjonen fra 2014 til 2016.

I 2017, da hun gikk til Samerådet for NSR, tok hun umiddelbart ansvar og ble nestleder i arbeidsutvalget. Det arbeidet har hun gjort så bra at hun nå har fått tillitt av resten av rådet til å lede dem.

– For meg er det en stor ære å ha fått Samerådets tillit til å lede Samerådet frem til Samekonferansen i 2021. Jeg har store sko å fylle, ettersom Åsa og de tidligere presidentene har gjort en fantastisk jobb med å lede og utvikle organisasjonen, sier Henriksen selv i en pressemelding sendt ut fra Samerådet.

Christina Henriksen har lang erfaring fra politisk arbeid gjennom NSR, og jobbet blant annet godt med Nussir-saken da hun satt i Sametinget for NSR mellom 2013 og 2017.

NSR-leder Runar Myrnes Balto er full av lovord om Henriksen.

– Christina er veldig dyktig både som politiker og organisasjonsmenneske, og jeg er sikker på at hun er riktig person for å løfte Samerådet til nye høyder. Jeg gleder meg til å samarbeide med henne i en ny rolle, sier NSR-lederen.

NSR sender gratulasjoner til både Christina Henriksen selv og til Samerådet som får en så god leder. Vi takker også Åsa Larsson Blind for hennes gode innsats siden 2017.