Áltá Sámi Festival 2022 og feiring av samenes nasjonaldag!

Festivalens høydepunkt er samenes nasjonaldag søndag 6.februar i sentrumsparken. Kom å feir dagen sammen med oss med program og aktiviteter for alle aldre, joik og avduking av iskunst! Vi fyrer opp i mange bålpanner, kle kle deg for været og ta med mat å grille! Vi får også besøk av kunnskapsminsiter Tonje Brenna, ordfører Monica Nielsen og Sametinget!

Kategori
Álttá sámiid searvi
Forfatter
Álttá sámiid searvi
Dato
28.01.2022
Álttá sámiid searvi

Áltá Sámi Festival 2022 og feiring av samenes nasjonaldag!

Program

Her kan du se noe av det samiske programmet neste uke. Merk at ikke alle arrangmentene er i regi av Álttá sámiid searvi.

Torsdag 3.februar

  • 1045-> Aktivitetsdag for vgs- og ungdomsskoleelever (arrangør: Álttá Sámi Giellaguovddáš)
  • 19.00 Salmekveld i Nordlyskatedralen med Sara Marit A. Gaup (medarrangør: Alta kirkelige fellesråd)

Søndag 6.februar

Fra klokken 15.00 i sentrumsparken:

(medarrangør: Alta kommune)

15.00 – Vi fyer opp bålpannene, masse fakler og har aktiviteter for alle. Det blir blant annet leker for barna og lassokasting! Ta med grillmat og skøyter!

16.00 – Velkommen ved Anne Henriette Nilut og Andreas Vangseng Becken fra Álttá sámiid searvi
Tale fra Sametinget ved John Máhte Utsi, politisk rådgiver til Sametingsrådet
Joik ved Nils Peder A. Gaup

16.30 – Hilsen fra kunnskapsminister Tonje Brenna og ordfører Monica Nielsen med avduking av Laila Kolostyak sine isskulpturer

18.00 – arrangementet avsluttes

 

Samenes nasjonaldag

Álttá sámiid searvi inviterer sammen med Alta kommune til feiring av samenes nasjonaldag i Sentrumsparken! Det blir joik, taler og program for barn, unge, unge voksne, voksne, eldre voksne og godt voksne. Vi ønsker alle hjertelig velkommen, og håper mange vil feire dagen med oss. Vi fyrer opp i mange bålpanner og inviterer alle å ta med egen grillmat. Arrangementet er gratis og begynner klokken 15.00.

Feiringen arrangeres i samarbeid med Alta kommune.

Áltá Sámi Festival 2022

Vi håper dette er siste året med pandemi og restriksjoner, og at vi fra neste år igjen kan arrangere en stor Áltá Sámi Festival sammen med de andre arrangørene i byen. Det blir likevel salmekonsert i Nordlyskatedralen torsdag 3.februar kl 19.00. Sara Marit A. Gaup er klar for å gi oss vakker salmesang. Alta kirkelige fellesråd er medarrangør. Arrangementet er gratis.

Álttá Sámi Giellaguovddáš arrangerer samme dag (torsdag 3.feb) aktivitetsdag for ungdomsskole- og videregåendeskoleelever.

Starter på veien tilbake til stor festival

Før pandemien var Áltá Sámi Festival en festival over mange dager spekket med fantastiske samiske kulturarrangement hos mange av arrangørene i byen. Álttá sámiid searvi satser på at vi igjen er tilbake med stor samisk uke neste år!