Bli med som frivillig i OSS!

3.september hadde Oslo Sámiid searvi (OSS) et supert markatreff på Sognsvann. Det var aktiviteter for store og små, og svært godt besøkt. Flere ildsjeler sørget for at dette kom i stand.

Kategori
Oslo Sámiid Searvi
Forfatter
Oslo sámiid searvi
Dato
16.09.2023
Oslo Sámiid Searvi

Bli med som frivillig i OSS!

For at dette skulle bli et vellykka arrangement var det flere ulike tye oppgaver som ble gjort. Legger de ut her så det er lett å se eksempler på hva slags oppgaver man kan bidra med hos OSS, så kanskje det er lettere å melde seg til tjeneste en gang det passer:)
– Bestemme dato, innhold og meny
– Lage avtale med ekstern aktør til arrangementet – artist, duojár ol.
– Lage fb-event, samt oppdatere denne jevnlig med lokkende bilder og tekst for å minne folk på dato og at det blir gøy
– Invitere folk: På facebook, sende melding til venner og kjente, dele eventet på aktuelle grupper (f.eks Samer i Oslo og omegn, Hva skjer i Oslo, ++)
– Handle inn
– Røyke og dele kjøttet
– Pakke og ta med alt som trengs (lávvu og reinskinn, matlagingsutstyr, mat og drikke, betalingsterminal, osv)
– Sette opp lávvu, lage mat, selge og servere mat og kaffe
– Rydde etterpå
(og sikkert mye mer:)

Neste arrangement fra OSS sin side er Lørdagskafé og åpent møte 23. september. Da trengs det folk til å orge bord og stoler før arrangementet, noen til å forberede servering, stå i kafeen og selge mat og drikke, og folk til å rydde opp etterpå.

Neste barnearrangement blir sosial samling (og kanskje joikekurs) 22. oktober. Til dette arrangementet trengs det trygge voksne som kan aktivisere og snakke samisk med barna og noen til å lage noe enkelt å servere og stå i kafeen. Samt praktisk organisering.

Det kommer enda flere arrangementer utover høsten, vi skal legge ut en oversikt. Hvis du vil og kan bidra til aktivitetene nevnt over her, eller andre ting i høst og vinter, hører vi i styret veldig gjerne fra deg! Skriv en melding i kommentarfeltet her, eller send en melding til meg eller OSS. Hvis du har noen spørsmål om arrangementene, om frivillig arbeid, eller annet kan du gjøre det samme:)

Gulahallat!