Landsmøte 2016

NSRs 44. landsmøte arrangeres i Alta, 7.–9. oktober 2016.
Her vil du finne informasjon som vedrører landsmøtet.

Landsmøtet åpner med velkomsthilsninger og konstituering kl. 15 fredag 7. oktober. Fra kl. 09 samme dag avholder NSRs ungdomsutvalg en egen ungdomskonferanse (se informasjon om den nedenfor). Søndag 9. oktober skal landsmøtet senest være ferdig kl. 13.

Landsmøtets forhandlinger holdes på Thon Hotel Alta, med sosiale og kulturelle kveldsarrangementer andre steder i byen. Middag fredag inntas på Scandic Alta med påfølgende kulturelle innslag og sosialt samvær i et lukket arrangement på hotellets utested “Pernille”. Her blir det åpen mikrofon samt at NSR-U slipper til unge og lovende samiske stemmer. Middag lørdag leveres av lokale samiske krefter og inntas på Folkets Hus. Senere på samme sted blir det samefest og konsert med Elle Márjá Eira.

Program/prográmma og kjøreplan for landsmøtet finner du her.

Saksliste/áššelisttu (med saksdokumenter) legges ut her etter hvert som disse produseres. Fristen for ferdigstilling av sakspapirer var 27. september, men noen saker vil dessverre ikke komme før noen dager etter fristen.

NSR-U arrangerer, tradisjonen tro, et eget ungdomsseminar i forkant av landsmøtet: Sámi boahtteáigi / Sápmis framtid. Ungdommene som deltar på seminaret får også tilbud om å følge landsmøtet.

Om valg til tillitsverv til landsstyret, SOL og NSR-U.

NSRs vedtekter (særlig med § 6) er det som regulerer landsmøtets forhandlinger og grunnlag.

All relevant informasjon for utenforstående skal være å finne her. I tillegg er organisasjonen og delegater og deltakere informert direkte om spesifikke forhold vedrørende deltakelsen i landsmøtet. Skulle noe likevel være uklart for noen, nøl ikke med å kontakte sekretariatet på nsr@nsr.no eller +47 988 50 273.