NSRs landsmøter

Landsmøtet er NSRs høyeste organ og myndighet, og avholdes hvert annet år. Landsmøtet bestemmer hva NSR skal arbeide med, og vedtar virksomhetsplaner, diskuterer politiske saker og veivalg for organisasjonen, velger tillitsvalgte til landsstyret, ungdomsutvalget (NSR-U) og Samisk studieforbund (SOL), og peker ut NSRs presidentkandidat til sametingsvalg. Landsmøtet vedtar også valgprogrammene som NSRs sametingsgruppe arbeider ut fra.

Det er NSRs lokallag som sender delegater til landsmøtet. Delegatene har tale-, forslags- og stemmerett. For øvrig har landsstyret, sametingsgruppa, SOL og NSR-U møteplikt til landsmøtet, men disse deltakerne møter med kun tale- og forslagsrett og kan altså ikke være med å bestemme direkte.

 

Landsmøtehistorikk
Les mer herher og her om noen av NSRs 43 tidligere landsmøter, fra stiftelsen i 1968 og fram til 2014. Du vil også finne protokoller, resolusjoner, utvidede landsmøteuttalelser og tematiske planer. Du vil blant annet også finne ut om valg av tidligere ledere og landsstyrer, og om ærespriser delt ut av landsmøtet.

 

NSRs 44. landsmøte
Her finnes all informasjon om NSRs neste landsmøte, det 44. i rekken.
Landsmøtet arrangeres i Alta 7.–9. oktober 2016.

 

1 Comment

  1. NSR | Velkommen til NSRs 43. landsmøte
    23. september 2014 @ 21:01

    […] NSRs landsmøter […]

    Reply

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.